TERRA MADRE 2011, VALL D´ALBA.




El passat dimecres, dia 7 de desembre a Vall d´Alba també vam celebrar el Terra Madre Day, va ser a l´escola municipal i va ser amb els que més tenen a dir del futur de l´aliment: les xiquetes i els xiquets. Per manca de temps no vam poder fer partícips a tots els cursos, però ho tenim pendent: tots i totes les tutores estan molt interessades així que, després de les festes de Nadal,reprendrem la tasca.
Què vam fer?:
Primer presentàrem Slow Food i Terra Madre, parlàrem dels productes de l´Arca del Gust valencians (formatge de Guirra, els diferents olis d´oliva, els vins de microvinya, les panses,...)dels Baluarts (l´oli de Oliveres mil•lenàries)...
Els vàrem presentar un cistell amb productes de temporada jugant a conèixer els orígens i la forma de producció de cada aliment. També vam debatir amb una patata com a argument, una patata de França industrial vs. una patata biològica de Vistabella, com és possible que al mercat una costi 0,18 €/kg i l´altra la paguem a 1 Euro? com es pot viure de l´agricultura? per què no tirar pesticides? per a que serveix la biodiversitat? què és km 0?
La veritat és que la lògica dels xiquets és aplanadora i eixa curiositat tan famolenca que tenen et fan replanterjar-te cada axioma que els presentes. Ells ho van passar bé però nosaltres molt més.
Després vam parlar dels sentits, pel temps que teníem només vam jugar amb el gust i l´olfacte deixant per a més avant els tres restants. Tastàrem els 5 sabors : dolç, salat, amarg, àcid i umami ( quin descobriment!! ) amb dissolucions i després ens vam tapar els ulls per olorar la vida: espècies, flors,fruites, productes el•laborats,... en fi molt divertit i crec que alguna cosa vam aprendre, tots.
Seguirem contant el treball que anem fent gràcies a la curiositat dels nens i nenes i a les facilitats dels mestres i tutors del col•legi públic de Vall d´Alba, a vore si per al curs vinent podem encetar algun projecte amb continuïtat, per nosaltres encantats!!!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Tot açò és el que hem tramat aquestos mesos de silenci...